Monday, February 6, 2012

Tahap Kesabaran Yang Sudah Hilang

aku terpanggil untuk tulis entry nie cause aku dah hilang sabar dengan sikap KAWAN aku nie.. tahap kesabaran yang selama nie aku pegang dh runtuh..aku tak mampu nak bersabar lagi dengan apa yang dah mereka buat kat aku. selama nie aku mendiamkan diri sebab mereka adalah KAWAN BAIK aku.. tapi hari ini.. aku patut lupekan mereka kerana mereka hanya hadir ketika memerlukan pertolongan aku sahaja


cerita bermula disini..

#06/02/2012

aku on fb mlm tue..tetibe aku nampak "A" check in kt fb with "B" kt starbuck kepong! (wey2..tue port kitorg,y dorg xinvite aku!! selama nie..ke mane-mane mmg always bertiga jer..tapi nape korg lepak 2 org jerk..kalau yer pon nk berahsia, nape perlu check in.cara mcm nk kasik ak jeles jerk).. takpe lah..orang tak sudi kan..


kita balik pada 3minggu yang lalu pulak..

#13/01/2012

"B" call aku ajak teman jumpa adek sedara dia dekat UITM Puncak Alam.. aku cakap xboleh coz esok tue aku exam.. pastu die desak-desak aku jugak..demi kawan, aku pun setuju lah nk follow.. time aku tgh2 siap tue, mak aku call suh datang kat kenduri mak cik aku..aku pon send msg gune num. broadbnd aku coz time tue aku tgh on9 kat "B", aku cakap aku tak leh follow coz mak aku suruh aku gie kenduri.. dalam keadaan kelam kabut aku pegi kenduri tak bawak phone.. so, dalam masa aku gie kenduri "B" call aku dekat 10 kali.. maybe die call coz nak ty direction.. balik pada kenduri tue dlm 6 ptg aku tengok phone ade call from zura..aku tak return call coz ak mmg xde kredit.. after 3 day, aku msg die said sory and jelaskan everything but die tak reply.. takpelah maybe die still marah dgn aku.. esok nyer aku msg lagi pujuk2 bagai..tapi still takde effect.. aku pon fedup..lantak lah kau kat situ! (kau nak suruh aku sembah kau ker ape untuk aku mintak maaf!! agak2 ar )

#18/01/2012

"A" call aku jemput datang kenduri kat rumah die coz sista die kawen.


#22/01/2012

arini akak "A" kawen.. aku pun msg "B" ty same ade die nak pegi ke tak kenduri tue.. (aku msg dan fikir "B" dah xmerajuk ngan aku) tapi no respond as usual.. lantak kau lah! aku pun pegi kenduri ngan parent aku.. sampai kat dewan aku call "A" yelah..nak bagitaw yang aku ade kat sini.. tapi die tak angkat.. kat kenduri aku nampak die..then aku tanya die asal aku call tak angkat..pastu die kate hp die kat dalam..walhal, aku nampak blackberry kat tangan die..(aku pun positif ,maybe die pakai 2 num. and die tak kasik taw num tue coz privacy untuk die dengan bf die) selepas 10minit.. time aku tengah makan, ade orang call " A" then aku tanya "A" sape yang call.. then die cakap "B".. takpelah..tpi aku terase ar.."B" call kat num blackberry die..
then mak "B" tegur aku kat kenduri tue.. aku pun tegur lah balik coz aku memang rapat ngan family "B".. tapi "B" jeling aku.. buat muka buruk die tue!!!.. orang keliling tgk jerk die jeling kat aku..ape perasaan korang kan if kene mcm tue..! gie mampus lah! aku buat baik..kau ngade2!!! ingat aku heran ker!! selame nie pon, aku tak penah mintak tolong kau pape!! kau jerk yang selalu mintak tolong aku!!kau ingat sikit!! aku malas nak mengungkit! aku ikhlas selama nie tolong kau! tapi nie ke balasan yang aku dapat!!



nie apa yang terbuku kat hati and selama nie dipendam kan :

#aku ade 10org kawan baek! mmg dri sekolah asrama lagi ktorg baek..sampai kene gantung asrama pun sama2.. tapi aku paling rapat dengan "A" dan "B" coz rumah dorg dekat dgn aku.. antara semua, aku jerk yang sambung belajar dekat u..dorg sume dkt kolej dan yang paling utama..dorang belajar smp diploma je..dorg tak amek degree.. so, pas habes diploma, masing-masing dah keje..aku je lah yang masih belajar.. time raya, bile kitorang sume pegi raya..dorang akan bercerita pasal keje-keje dorang.. psl MC,EPF etc.. yang aku tak taw..bile aku tanya, dorang akan cakap mcm nie "KAU BUDAK SEKOLAH! TAK YAH CAMPUR" ok lah..ak pon diam coz kitorang mmg mulut masing2 lazer.. pastu bile nak pegi vacation mane-mane and diorang set date, aku cakap aku tak leh join coz ade modul,dorg cakap "HISH, PAYAH TOL NGAN DAK SEKOLAH NIE".. aku kecik ati lah jugak tapi wat dunno jerk..mybe dorg bergurau..

#berbalik pada cite A dan B tadi.. aku kadang2 call A and msg A tak penah angkat.. macam sial kan.. dah tue tak return plak call or msg.. aku pun call B ngadu..sekali B cakap, die bz, alah klu bz pon agak2 ar kan.. pastu aku penah ty kat B, si A angkat tak if die tepon.. die cakap ade jerk.. pehhh! nyirap aku! ape masalah die.. nak kate aku gado ngan die tak penah lah plak..

so, kesimpulan die..aku rase aku dah salah pilih kawan, dulu mase dorang tak reti drive, takde kete..AKU nie lah yang dicari untuk pegi mane2.. tapi sekarang.. bile masing-masing dah keje, dah ade kete sendiri.. dorang buat aku mcm sampah!!!! nak lepak pun dah tak ajak aku! keluar shopping pon tak ajak aku! taw2 kuar same!! bile aku cakap asal tak ajak aku dorang kate "TAKOT AKU ADE KLASS"  at least boleh invite.. selama nie lepak pon, tak penah pon aku xkuar duit even aku tak keje lagi.. TERHINA nyer aku rase smp mcm nie sekali korang wat aku...


#salah ke aku belajar, aku lambat keje

3 comments:

Sr. adda said...

x salah sayang... ;)

n.a.d.i.a said...

tapi nape diperlakukan sebegitu.. aku xpenah wat jahat kt org!!

Eve Christten said...

sabar2...hidup cuma sementara penuhkan diri dengan KESABARAN DAN KEIKHlASAN...huhuhuhu saya macam baik kan....